Comunitat Valenciana

El juí a l'exconseller Blasco pels contractes informàtics torna a ajornar-se fins a juny

El juí contra l'exconseller i exdiputat 'popular' en Les Corts Rafael Blasco per una presumpta manipulació en contractes d'informàtica, dins del conegut com cas Cooperació, ha tornat a ajornar-se. La nova data, al juny.
Blasco, Sanjuán, Múrcia i Tauroni en el juí de Cooperació
Blasco, Sanjuán, Múrcia i Tauroni en el juí de Cooperació
ROBER SOLSONA
Blasco, Sanjuán, Múrcia i Tauroni en el juí de Cooperació

Segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el tribunal de la secció tercera de l'Audiència ha modificat el calendari inicialment previst a la vista d'un informe de l'Institut de Medicina Legal sobre l'estat de salut d'un dels acusats.

Així, segons el nou calendari, la vista oral se celebrarà els dies 7, 18 i 25 de juny a les 10 hores. En la primera d'elles està prevista la declaració dels acusats, la segona s'ha reservat per a les declaracions de 10 testimonis i, l'última, per als testimonis restants, conclusions i informes.

La vista, dirigida contra Blasco, l'excap del servici d'Informàtica de la Conselleria de Solidaritat Javier Murcia, l'empresari Augusto César Tauroni, i l'ex-secretària general de la Conselleria Agustina Sanjuán, s'havia assenyalat a primers de març i va arribar a arrancar en una única sessió que es va suspendre.

En el juí, quan s'exposaven les qüestions prèvies, un dels acusats, Murcia, es va començar a sentir una mica atordit i es va desmaiar. Un metge forense va acudir per a atendre-li, ho van traslladar a l'hospital i ho van operar.

Després d'aquest incident, es va desallotjar la Sala i es va acordar reprendre el juí el 29 de març en el punt en el qual s'havien quedat, és a dir, mentre la defensa de Blasco exposava les seues qüestions prèvies. No obstant açò, s'ha fixat una nova data: 8 de juny.

En aquesta peça, la Fiscalia reclama dos anys i huit mesos de presó per a l'exconseller i el pagament d'una multa de 400.000 euros per un delicte continuat de tràfic d'influències en concurs amb delictes continuats de prevaricació i frau a l'Administració; dos anys de presó per a Sanjuán i una muta de 300.000 euros; any i mig de presó per a l'excap d'Informàtica i 300.000 euros de multa; i dos anys i mig de presó i multa de 400.000 euros per a l'empresari Tauroni.

Per la seua banda, la Coordinadora Valenciana d'ONGD -acusació popular- reclama cinc anys de presó per a Blasco, Tauroni i Tina Sanjuán i el pagament d'una multa de 350.000 euros per a cadascun d'ells. Així mateix, sol·licita tres anys de presó per a Javier Murcia.

Es tracta de la peça 5 de l'anomenat cas Cooperació i la Fiscalia xifra en 289.363 euros el perjuí ocasionat a les arques públiques autonòmiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento